Návod na přípravu Sirupu při nachlazení
Co budeme potřebovat:
Suroviny na přípravu sirupu při nachlazení
2 l vody
1 kg cukru
2 -3 paličky česneku
4 cibule
15 dkg křenu
4 citrony
10 dkg čerstvého kořene zázvoru
Postup přípravy sirupu při nachlazení
Cukr nasypte do hrnce a za stálého míchání uvařte světlý karamel. Zalejte karamel vodou a za stálého míchání vařte až do rozpuštění. Po vychladnutí roztok nalejte do 3 litrové láhve od okurek.
Do karamelového roztoku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, najemno nastrouhaný křen, zázvor a pečlivě omyté "ekologické" citróny nakrájené na kolečka.
V zavřené lahvi ponechejte louhovat v temnu 2 týdny při pokojové teplotě. Pak scedíme, nalejeme do malých skleniček a uchováváme v chladu.
Užívání sirupu při nachlazení
Sirup užívejte 3 x denně 1 lžičku nalačno, můžete si ho rozmíchat i ve ¼ l vlažné vody.